OVER DE KLOKKENMAKER EN DE KLOKKENMAKERIJHoe het was...

..en is gebleven

“Kom eens langs als u geen tijd heeft.” Het is een uitspraak die niet meer actueel is, want tijd is overal en exacter dan ooit. Maar de klok is gebleven en daarin schuilt het verhaal. Dus kom eens langs als u de herinnering blijft waarderen.Over ons zelf


Klokkenmaker Jan Pieter Stomps, inmiddels 76 jaar, is al 54 jaar actief op het zelfde adres. Rijksgediplomeerd, voltooide hij zijn opleiding in 1964 op de MTS Horlogemakers vakschool Cornelis Verhagen in Hoorn.


Na zijn militaire dienst en drie jaar in loondienst, startte Jan Pieter in 1969 zijn eigen bedrijf in Bergen; met zijn huwelijk en de locatie als belangrijkste inspiratiebron.


Direct leverde het voldoende klandizie, om naam te maken in de antiekwereld, die sterk opleefde in de zeventiger jaren. Vol passie en met veel plezier ontwikkelde zich al snel een vaste klantenkring en werd duidelijk dat de geschiedenis van een oude klok cruciaal is. Jan Pieter ging lezingen geven en de klandizie kwam overal vandaan. Er volgde reparatie van oud tot jong en van antiek tot modern. En telkens was het verhaal doorslaggevend bij het besluit tot reparatie; de geldelijke waarde werd langzaam verdrongen door het verhaal van de klok.